Ko se je Marko Korelc po osnovni šoli odločal za nadaljni poklic, je najprej izbral izobrazbo orodjarja, saj so ga veselile dejavnosti, ki so zahtevale veliko rokodelskih spretnosti. Ker pa v tej smeri ni bilo zaposlitve in je že v srednji šoli ljubiteljsko »šraufal« avtomobile, je bilo logično nadaljevanje poti v smeri avtomobilizma.

Tako je iz ljubiteljskega avtomehanika z dodatnimi izpiti pridobil izobrazbo za avtoličarja. Avtoličarji znajo barvati oziroma lakirati raznovrstne kovinske predmete, opravljajo karoserijska popravila ter pripravljajo in lakirajo osebna, dostavna in tovorna vozila. Ob tem potrebuje obilo ročne spretnosti in domišljije, da opravi delo v zadovoljstvo naročnika pa tudi lastno zadovoljstvo, saj je dobro opravljeno delo najboljša reklama za njihovo dejavnost.

Z redno zaposlitvijo si je pridobil še dodatno prakso in veliko delovnih izkušenj, zato je v začetku leta 1999 krenil na pot samostojnega podjetnika. Na začetku samostojne poti, se je pojavilo kar nekaj ovir in popestritev dela – pisarniško delo, reklama, stik s strankami… 

Danes je v delavnici zaposlenih 6 ljudi. Poleg njega kot strokovnega vodje in nosilca obrti, sta zaposlena še dva avtoličarja, pomočnik avtoličarja, klepar in tajnica. 

V naši sodobno opremljeni delavnici bodo poškodovana vozila temeljito popravili. Strankam nudimo:

  • avtokleparstvo
  • avtoličarstvo
  • vgradnjo vetrobranskih stekel
  • polnjenje klima naprav
  • brezprašno peskanje

Avtokleparska dela opravljajo na vrhunski ravnalni mizi, lakiranje pa opravljajo v lakirni komori z vodnimi laki DuPont in so eni redkih s to vrhunsko tehnologijo v Sloveniji. Če je potrebno, so vam ob popravilu na voljo tudi nadomestna vozila. 

Avto Korelc je pogodbeni izvajalec del za večino znanih zavarovalnic, zato k nam napotijo stranke iz zavarovalnice, glede na cenitev poškodovanih vozil. Opravljamo pa tudi vleko vozil. Prepoznavnost med ljudmi si ustvarjamo z reklamo od ust do ust, pa tudi v lokalnih časopisih in na radiu. Več dela je v naši delavnici po nevihtah, v zimskem času ter pred prazniki in dopusti, saj želijo imeti stranke brezhibna vozila. Od leta 2008 je tudi v naši dejavnosti malenkostni upad dela. Zaradi recesije je sklenjenih manj kasko zavarovanj, pozna pa se tudi poostreni zakon o cestnem prometu, saj je manj nesreč.

Razširitve zaenkrat ne načrtujemo, želimo pa obdržati dosedanjo raven in obseg dela. Tudi prosti čas, ki ga tako kot pri vseh zaposlenih ni nikoli v izobilju, je povezan z avtomobilizmom, saj se gospod Marko Korelc ljubiteljsko udeležuje tekmovanj v državnem prvenstvu v spretnostnih vožnjah na terenu. Če pa pri vožnji ni dovolj spreten točno ve, kje mu bodo dobro poklepali in polikali njegov SIA avto – zapelje se v Avto Korelc.

GSM: 041 738 125

Tel: 03 586 25 77

Kontakt z nami

Avto Korelc, Korelc Marko s.p.
Podkraj pri Velenju 10r
3320 Velenje

T: 03 586 25 77
F: 03 586 25 78

G: 041 738 125

E: info@avtokorelc.si
S: www.avtokorelc.si

Davčna številka: SI14375583
Matična številka: 1279297000

TRR: IBAN SI56 0317 6100 0003 326 (SKB d.d.)

SKD: G45.200 - Vzdrževanje in popravila motornih vozil

Datum vpisa: 1.2.1999

Obrtno dovoljenje: 064234/DS69-4-109/2007

Datum pridobitve dovoljenja: 6.6.2007

Spore bosta pogodbena partnerja reševala sporazumno. V primeru, da spora ne bi rešila sporazumno, je za reševanje spora pristojno sodišče v Velenju.